lÆS HISTORIEN BAG GØRLØSE DORSET FARM

Lidt om starten på Gørløse Dorset Farm

Farmen er startet i marts 1993 på en tidligere planteskole der bestod af en bolig og 2 store drivhuse på henholdsvis 550m2 & 870m2 samt 4,5 tønde land.

Vi havde et ønske om at flytte på landet og der ville vi have Får, grunden til at vi ville have Får var at vi på daværende tidspunkt havde sommerhus ved siden af en "stor" fåreflok og når vi gik en tur i området gik turen altid forbi fårene for at se om de havde fået lam, det gav os insprationen til selv at få Får.

Vi besluttede at vi ville starte med 6 får (gimmere) og 1 vædder, vi indrettede stald i et hjørne af det lille drivhus ca 30 m2.

Vi købte dog hurtigt 4 gimmere mere så nu havde vi en stor flok syntes vi, og det viste sig hurtigt at det var mere spændende end vi havde forudset, og da vi heldigvis var startet med nogle rigtig gode avlsdyr med gode indeks og m3 status (indeks og m3 status er henholdsvis et udtryk for hvor gode egenskaber moderen og faderen har samt at de er sygdomsfri ).
 
Navnet Dorsetfarm kommer af at fårene vi startede med var af racen Dorset og da det ikke er noget traditionelt landbrugs ejendom med et gård navn eller lign faldt det naturligt at kalde det en farm.

 Dorset Farm nu på Stevns

I Maj 2013 er Vi flyttet til Stevns nærmere betegnet Sønderbyvej 1. Sønderby 4653 Karise, her har vi fundet et dejligt sted og har naturligvis taget alle vores dyr med.

 Vi har købt en ejendom på 5,8 ha så vi nu har fået det ekstra jord som vi har savnet i mange år.
Det er en gammel ejendom hvor vi er ved at renovere staldbygningerne og hvor vi bygger et nyt stuehus med udsigt ud over markerne og skoven lige bag ved ejendommen.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

21.06 | 14:55

Hej Ulla og Erik
Sælger I uld, jeg mangler nemlig noget Dorset.
Husker da I boede i Gørløse, det var lidt tættere på mig.
Jeg bor i Dalmose. Det er en fin side

...
06.09 | 11:53

Godt gået Storebror 1.87 ca. fra lillesøster hihi 1.72

...
08.07 | 11:19

Nej det skal afhentes hos os lillesøster Ha Ha

...
07.07 | 21:20

Kan de leveres i Silkeborg

...
Du kan lide denne side